Littekens-en-acnelittekens-behandelen.jpg

Littekens en acnelittekens

Een litteken kan zeer vervelend zijn, vooral op het gezicht. Voortaan is het mogelijk om deze littekens zeer efficiënt te behandelen met de allernieuwste esthetische technologieën. Er bestaan echter vele soorten littekens (gepigmenteerde, gedepigmenteerde, diepe, in reliëf, enz.) die het gevolg kunnen zijn van een letsel, brandwonden of acne. Voor acnelittekens kan de behandeling zelfs worden overwogen tijdens de acneperiode.

Resultaten

Littekens-en-acnelittekens-behandelen.jpg

(Inmode/Fractora - photos Dr. C. Feibleman - Dr. J. Hellman - Dr. H. Ahn).

Opmerking: de duur en resultaten van een behandeling  kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn dus slechts indicatief.

Behandeling

De referentiebehandeling voor littekens is gebaseerd op gefractioneerde radiofrequentie (RF). De techniek bestaat erin de beschadigde vezels te vernietigen en dan de productie van nieuw collageen in het litteken te stimuleren om het litteken soepeler en minder dik te maken. Hiervoor gebruikt men applicators die zijn uitgerust met micronaaldjes om de zones in de diepte te behandelen en de best mogelijke resultaten te waarborgen. De behandeling wordt uitgevoerd in 3 tot 6 sessies van 30 tot 60 minuten.

 

In tweede instantie kunnen andere technologieën, zoals dermabrasie en Intense Pulsed Light (IPL) gebruikt worden om de esthetische resultaten nog te verbeteren.