Tatoeage-verwijderen.jpg

Een tatoeage verwijderen

Hebt u besloten om u te ontdoen van uw tatoeage? Gelukkig bestaan er nu oplossingen om een tatoeage efficiënt te verwijderen. Deze behandelingen kunnen uw oude tatoeages doen vervagen of volledig verwijderen. Kleine tatoeages met weinig kleur zijn natuurlijk gemakkelijker te behandelen. Recente tatoeages die groot zijn en veel kleur hebben, moeten langer behandeld worden. Het type inkt dat oorspronkelijk werd gebruikt, is ook van belang.

Behandeling

De tatoeage wordt verwijderd met behulp van lasertechnologie en meer bepaald de Nd: YAG laser. De laserbundel zal toelaten om de pigmenten te vernietigen door de tekening te volgen. De gebruikte energie is zodanig van korte duur, dat de huid zelf niet wordt aangetast, wat goede resultaten oplevert zonder schade aan de lederhuid en zonder littekens. De behandeling voor cosmetische inkt vereist 3 tot 7 sessies van 5 tot 30 minuten.

In tweede instantie kunnen andere technologieën, zoals dermabrasie en radiofrequentie, gebruikt worden om de esthetische resultaten te verbeteren.

Resultaten

Hier zijn voorbeelden van resultaten die met deze technologieën werden bereikt bij enkele patiënten (Lutronic - photos Medermis/M. Werner, MD).

Tatoeage-verwijderen.jpg

Opmerking: de duur en resultaten van een behandeling  kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn dus slechts indicatief.